Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Nijnsel - SBC 1-0

NIJNSEL - Na vier nederlagen op rij proefde Nijnsel zaterdagavond weer eens de smaak van de overwinning. De derby tegen SBC eindigde in 1-0.

SBC begon sterk op bezoek bij Nijnsel, maar gedurende de eerste helft deelden de gasten slechts speldenprikjes uit. Hoogtepuntje was een verrassende poging van Dirk van Eck, die uit stand vanaf een meter of dertig de bal net langs het Nijnsel-doel krulde.

Nijnsel counterde een paar keer rap, maar de scherpte ontbrak in de laatste fase van de aanval. Vlak voor rust leek Nijnsel toch op voorsprong te komen. Een vrije trap van Stef Witlox vloog de verre hoek in, maar volgens de scheidsrechter was de bal in buitenspelpositie beroerd door een Nijnsel-speler.

Na rust sloeg Nijnsel alsnog snel toe. Stefan Hulsen ging onderuit in het strafschopgebied van SBC en mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits verzilverde het buitenkansje: 1-0.

SBC kreeg in het restant van de wedstrijd nog kansen op een gelijkmaker. Zo belandde de bal na een omhaal van aanvoerder Marijn Koëter via de vingertoppen van Nijnsel-keeper Youri Dortmans op de lat. De rebound leek te worden benut door Van Eck, maar ook op die inzet had Dortmans een antwoord.

Het ging gedurende de tweede helft steeds harder sneeuwen en ook werd de derby steeds onvriendelijker. Nijnsel hield echter stand in de slotfase.