Volledig scherm

Wereldrecord met 746 elektrische auto's tussen Helmond en Eindhoven gehaald

VIDEODe snelweg A270 van Helmond richting Eindhoven was zondagochtend dicht voor een wereldrecordpoging met elektrische voertuigen. Om 13.00 uur bleek het wereldrecord behaald te zijn met 746 auto's.

De organiserende Eindhovense Rotary Club probeerde de langste stoet elektrische voertuigen ooit op de weg te krijgen.

Het huidige record werd gevestigd in Berlijn en staat op 577 voertuigen. Guinness Book of Records moet het wereldrecord nog officieel erkennen, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Iedereen met een volledig elektrisch voertuig mocht meedoen. Het ging om auto's maar ook om scooters, motoren en bussen.

De stoet vertrok rond 11.30 en reed ruim 3,5 kilometer over de snelweg. 

  1. Bedenk een naam voor dit zeldzame witte koalajong

    Bedenk een naam voor dit zeldzame witte koalajong

    Niks bijzonders toch, een koala die geboren wordt in Australië? Behalve dan als het pluizige diertje kan pronken met een witte vacht. Afgelopen maanden zagen in de Australia Zoo in Queensland twaalf koala's het levenslicht. Allemaal bruin, behalve eentje. In het wild ben je met zo'n speciale vacht een pechvogel, meldt de directeur van het Australia Zoo Wildlife Ziekenhuis in het Britse dagblad The Independent. Je kunt je immers niet camoufleren. Nee, dan ben je veel veiliger in de dierentuin. Nu alleen nog een bijzondere naam voor deze speciale koala. Australia Zoo vraagt op Facebook om suggesties.