Volledig scherm
© Josien van Geffen

125 Astense leerlingen in professionele muziekstudio voor kerstsingle (video)

ASTEN - De Astense basisschool De Horizon heeft een kerstsingle met bijbehorende videoclip gemaakt voor het goede doel. Inmiddels zijn al 300 cd-singles verkocht en is de clip op YouTube al ruim 6000 keer bekeken. Op 22 december wordt duidelijk of de school het streefbedrag van 3600 euro voor stichting Het Vergeten Kind haalt.

Het idee voor 'Kerstmis wordt dit jaar te gek!' ontstond al twee jaar geleden. Toen maakten enkele leerkrachten samen met de leerlingen uit groep 8 een eigen versie van Band Aid, de liefdadigheidsgroep bestaande uit wereldberoemde artiesten. Dat smaakte snel naar meer, zegt leraar Chris Peeters van groep 7/8. Alleen kost het veel tijd om een goed nummer te laten schrijven en alle spullen voor een videoclip te regelen. Daarom werd het plan naar het huidig schooljaar doorgeschoven.

In april zaten de leerkrachten opnieuw om tafel met enkele ouders, in juni volgde een telefoontje naar de professionele Trypoul-studio in Neerkant. "Als je iets voor het goede doel verkoopt moet het wel goed materiaal zijn. Daarom hebben we die studio benaderd", legt Peeters uit.

Kerstsingle 2016 "Kerstmis wordt dit jaar te gek" van Openbare Basisschool De Horizon uit Asten. De opbrengst van de single gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. Steun dit goede doel en koop de CD voor slechts € 4,- Verkrijgbaar bij de volgende adressen in Asten: Verstappen Tweewielers, Letters & Zo, Bij Willem, Edelsmederij Aurum, Verfspeciaalzaak Bekx, De Kiem Natuurvoeding, Pril Geluk, Baboba, Het Kadohart, Primera, VVV Asten, Het Levensatelier en OBS De Horizon De clip is opgenomen bij Trypoul Recording Studio's in Neerkant en bij In de Gloria in Asten
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.