Volledig scherm
© Thinkstock

Asten coulant voor huurders van volkstuinen in Koestraat

ASTEN - De Eerste Volkstuin Vereniging Van Asten hoeft maar 540 euro huur te betalen dit jaar. Eenzelfde bedrag is kwijtgescholden na de wateroverlast van juni. Het water in haar volkstuin in Asten stond tot kniehoogte.

Na de stortbui van 1 juni en de hagelstorm van 23 juni kon de oogst van Judith van Unen volledig de afvalcontainer in. Tweederde van de 130 hobbytuinders aan de Koestraat had te maken met een 'verzopen oogst'. De gemeente Asten trekt zich het lot van de tuinders nu aan. Uit coulance wordt de helft van de huur van het complex aan de Koestraat niet geïnd.

"Een mooi gebaar! De gemeente had dit niet hoeven doen. Daarom heb ik meteen een dankbrief gestuurd", reageert Van Unen, die tevens secretaris is van de Eerste Volkstuinvereniging Van Asten (EVVA).

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.