Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

Bandenbedrijf Someren-Heide maakt bezwaar

SOMEREN - Van den Hoogen Recycling gaat bezwaar maken tegen het besluit dat het bedrijf weg moet uit Someren-Heide. De gemeente wil de grond voor 802.000 euro overnemen. Onder voorwaarde dat het terrein vrijdag leeg is.
Hiertoe werd een besluit onder bestuursdwang genomen. Gebeurt het niet, dan wordt het terrein in opdracht van de gemeente ontruimd.

Om dat tegen te gaan, moet Van den Hoogen de voorzieningenrechter om een uitspraak vragen. Dat is een soort kort geding maar dan op gebied van bestuursrecht.

Het bandenrecyclingbedrijf brandde november vorig jaar af. De gemeente was al in gesprek met de eigenaar over verhuizing. Twee weken geleden werden op het terrein containers met banden geplaatst. Dat gaf veel onrust onder omwonenden. Voor het gemeentebestuur was toen de maat vol.

Bij de gemeente Someren was woensdag nog niets bekend over het bezwaar van het bandenrecyclingbedrijf, zei een woordvoerder. De zegsman van Van den Hoogen wilde niet reageren.

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.