Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Bewindvoerder Heinemans uit Deurne door rechter uit ambt gezet

DEURNE - Deurnenaar Cees Heinemans mag geen bewindvoerder meer zijn. Hij is door de kantonrechter ontslagen. Dit is gebeurd na onderzoek van 26 dossiers.

In alle gevallen heeft Heinemans (CF Bewindvoering) werkzaamheden niet of onjuist verricht en heeft hij dus niet als een goed bewindvoerder gefunctioneerd, aldus de rechter.

Schulden
Bewindvoerders beheren geld en/of goederen van mensen die dat zelf niet kunnen, vaak personen met schulden. Het doel is uiteraard om de situatie van zulke mensen te verbeteren.

Terugbetalen
De vergoedingen die Heinemans in 2016 al heeft geïnd voor zijn werkzaamheden, moet hij terugbetalen. In meer dan de helft van de dossiers hebben cliënten financiële schade geleden. Om welke bedragen het gaat, wordt nog onderzocht. Wel is al duidelijk dat Heinemans de schades moet vergoeden.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.