Bierfestival in Asten: win je eigen gewicht in bier

ASTEN - Bierliefhebbers kunnen binnenkort veel punten scoren bij hun vriendengroep. Door zoveel mogelijk vragen over het gerstenat goed te beantwoorden, kunnen zij hun gewicht in bier verdienen. Dat kan tijdens de bierquiz, onderdeel van het nieuwe evenement Asteiner Beer Experience in Asten. 

ter illustratie
Volledig scherm
ter illustratie © Thinkstock

Gemeenschapshuis De Klepel staat van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart compleet in het teken van het gele brouwsel.

De Asteiner Beer Experience begint op de vrijdagavond met een 5-gangen diner. Belangstellenden betalen 75 euro voor een stoel aan een van de eettafels. Later dat weekend is er de bierquiz. Teams bestaande uit 4 tot 6 spelers testen hun kennis over bier. Elk team betaalt 60 euro voor deelname. Uiteindelijk vaardigen de 10 beste teams een bierkenner af voor de finale. De winnaar krijgt dan zijn of haar gewicht uitgekeerd in bier. Het deelnamebewijs is tevens een ticket voor de feestavond. Er is dan onder meer een optreden van de rock coverband Black Cadillac.

Het nieuwe evenement wordt op zondag 26 maart afgesloten met een familiedag. Voor de jeugd is er een springkussen. Volwassenen kunnen bier proeven, informatie inwinnen over het bouwproces tijdens een kleine markt en tenslotte is er een veiling van bierspullen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.