Volledig scherm
© Thinkstock

Debuutroman Marie-Louise Klomp uit Asten deels autobiografisch

ASTEN - 'Omdat de natuur anders besliste', zo heet de debuutroman van Marie-Louise Klomp (64) uit Asten. Het boek gaat over een pas getrouwd stel van wie echtgenoot Joost, na de geboorte van dochtertje Julia, hopeloos verliefd wordt op een man.

„Officieel is het een roman, maar deels ook een autobiografie.” Klomp, die een eigen tekstbureau runt, heeft iets soortgelijks meegemaakt en hield daarover een dagboek bij. Ze besloot er een boek over te schrijven voor haar dochter. Haar huidige man vond dat Klomp het boek moest uitgeven.

Vanaf maandag 2 januari ligt de roman in de boekhandel. Met het boek wil ze homoseksualiteit meer bespreekbaar maken. Volgens haar komt het onderwerp namelijk weer meer in de taboesfeer.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.