Volledig scherm

Deurne loopt 190.000 euro mis door gratis parkeeruren

DEURNE - Deurne loopt naar verwachting 190.000 euro aan parkeerinkomsten mis als betaald parkeren deels wordt afgeschaft.


Vorige week maakte de gemeente samen met betrokken partijen uit het centrum plannen bekend om het centrum aantrekkelijker te maken. Een van de actiepunten is het instellen van gratis parkeeruren tijdens ochtenden en op zon- en feestdagen. Daarnaast wordt onder meer leegstand aangepakt.

Maatregelen
Met de maatregelen willen alle partijen -Centrummanagement, ondernemers, gemeente, VVV, Vereniging van Vastgoedeigenaren en samenwerkende Markthoreca- meer bezoekers naar het centrum trekken. De gemeenteraad had eerder toegezegd om structureel 200.000 euro per jaar vrij te willen maken voor het centrum. De kosten voor alle plannen samen komen uit op 315.000. Daarvan betaalt Centrummanagement 35.000. Voor het resterende bedrag van 80.000 moet wethouder Marinus Biemans terug naar de raad voor goedkeuring. Als de raad instemt betaalt de gemeente het verlies uit het potje algemene middelen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.