Bep Oosterveen maakt zich zorgen over de jeugd in een internaat in Deurne, zorgen die door velen worden gedeeld.
Volledig scherm
Bep Oosterveen maakt zich zorgen over de jeugd in een internaat in Deurne, zorgen die door velen worden gedeeld. © Frank de Roo

Emotionele oproep van medewerkster Vreekwijk uit Deurne: Ik moet mijn zorgen en verdriet kwijt

DEURNE - Bep Oosterveen uit Deurne wordt samen met acht andere gastvrouwen boventallig verklaard bij internaat Vreekwijk. Op Facebook doet zij haar emotionele verhaal en oproep aan de politiek. Dat verhaal is inmiddels bijna 17.000 keer gedeeld.

In haar oproep bespreekt Bep hoe medewerkers op internaten door bezuinigingen steeds minder tijd hebben om persoonlijke aandacht te kunnen geven aan kinderen.

Ze werkt op Vakinternaat Vreekwijk in Deurne met kinderen tussen de 14 en 18 jaar die om bepaalde redenen niet meer thuis kunnen wonen. Door bezuinigingen verdwijnt de functie van Bep in het eerste kwartaal van 2017 en moet zij samen met 8 anderen vertrekken bij de instelling.

Bep's takenpakket als gastvrouw bestond voornamelijk uit het bieden van een luisterend oor, waar de groepsleiding door allerlei omstandigheden vaak niet aan toekwam. Ook verzorgen de gastvrouwen de boodschappen, de inkoop en de warme maaltijden. In haar verhaal maakt ze duidelijk hoe belangrijk het is om er te zijn voor de kinderen. 'Een knuffel is al gauw gegeven, maar die krijgen ze zo weinig', schrijft ze. Bep zorgt dat de kinderen na school een glaasje ranja krijgen en wat lekkers te eten hebben. 'Ik zorg dat er drinken, een koekje, of iets van fruit voor hun is, maar nog belangrijker: een luisterend oor'.

De Deurnese heeft ook een open brief gestuurd naar de Tweede Kamer in de hoop het onderwerp snel onder de aandacht te krijgen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.