Volledig scherm
Bep Oosterveen maakt zich zorgen over de jeugd in een internaat in Deurne, zorgen die door velen worden gedeeld. © Frank de Roo

Emotionele oproep van medewerkster Vreekwijk uit Deurne: Ik moet mijn zorgen en verdriet kwijt

DEURNE - Bep Oosterveen uit Deurne wordt samen met acht andere gastvrouwen boventallig verklaard bij internaat Vreekwijk. Op Facebook doet zij haar emotionele verhaal en oproep aan de politiek. Dat verhaal is inmiddels bijna 17.000 keer gedeeld.

In haar oproep bespreekt Bep hoe medewerkers op internaten door bezuinigingen steeds minder tijd hebben om persoonlijke aandacht te kunnen geven aan kinderen.

Ze werkt op Vakinternaat Vreekwijk in Deurne met kinderen tussen de 14 en 18 jaar die om bepaalde redenen niet meer thuis kunnen wonen. Door bezuinigingen verdwijnt de functie van Bep in het eerste kwartaal van 2017 en moet zij samen met 8 anderen vertrekken bij de instelling.

Bep's takenpakket als gastvrouw bestond voornamelijk uit het bieden van een luisterend oor, waar de groepsleiding door allerlei omstandigheden vaak niet aan toekwam. Ook verzorgen de gastvrouwen de boodschappen, de inkoop en de warme maaltijden. In haar verhaal maakt ze duidelijk hoe belangrijk het is om er te zijn voor de kinderen. 'Een knuffel is al gauw gegeven, maar die krijgen ze zo weinig', schrijft ze. Bep zorgt dat de kinderen na school een glaasje ranja krijgen en wat lekkers te eten hebben. 'Ik zorg dat er drinken, een koekje, of iets van fruit voor hun is, maar nog belangrijker: een luisterend oor'.

De Deurnese heeft ook een open brief gestuurd naar de Tweede Kamer in de hoop het onderwerp snel onder de aandacht te krijgen.

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.