Eten tussen de koeien in Liessel
Volledig scherm
Eten tussen de koeien in Liessel © Rene Manders/fotomeulenhof

Eten tussen de koeien in Liessel

LIESSEL - Samen genieten van een boerenontbijt met streekproducten, in de koeienstal van de familie Verhoeven in Liessel. En ondertussen met elkaar van gedachten wisselen over de ontwikkelingen in de (Deurnese) agrarische sector, aan de hand van een aantal stellingen.

Vertegenwoordigers van onder meer dorps- en wijkraden, waterschap Aa en Maas, de Rabobank, de ondernemersvereniging Deurne, de gebiedscommissie Peelvenen en de ZLTO bogen zich woensdag samen met wethouder Marinus Biemans over de stellingen. Daarin lag de nadruk op verbondenheid en gemeenschappelijke belangen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.