Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Extra kosten Cultuurcentrum Deurne: 80.000 euro

DEURNE - Het Cultuurcentrum heeft Deurne dit jaar 65.000 euro extra gekost. Daarnaast was er een tegenvaller van 15.000 euro voor verbetering van het grondwater, blijkt uit de najaarsnota.

De gemeente schoot het bestuur van CCD te hulp nadat het in de zomer uit nood aan de bel had getrokken. Het bestuur verloor in korte tijd een groot deel van zijn mensen en de voorzitter werd uit zijn functie ontheven omdat hij verdacht wordt van verduistering.

Onderzoek
De 65.000 euro is deels besteed aan het team van de Ruchte in Someren dat het Cultuurcentrum weer op weg moet helpen. De helft van die post. Daarnaast heeft het accountantsonderzoek naar de administratie en de extra mankracht vanuit de gemeente extra geld gekost.

Los van deze kostenposten had het Cultuurcentrum te kampen met grondwaterproblemen. De kwaliteit ervan was niet voldoende dus waren er in 2016 extra metingen nodig, laat de Deurnese wethouder Biemans weten. Aanvullende metingen en een saneringsplan kostten samen 15.000.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.