Volledig scherm
Lindenlaan 47 in Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Happy end in zicht voor pand aan Lindenlaan 47 in Deurne

DEURNE - Een doorn in het oog? Het dekt de lading al lang niet meer. Lindenlaan 47, het vervallen pand op de hoek Molenstraat-Lindenlaan is al jaren in een trieste staat van ontbinding. Maar er gloort hoop voor fans van een van de oudste woonhuizen van Deurne. Vrijdag verleende de gemeente na een periode van intensief overleg met de monumentencommissie een vergunning voor restauratie en splitsing van het pand in twee huizen.

Bouwbedrijf Luttikhold hoopt nog dit jaar te kunnen starten met het gemeentelijke monument, dat dateert van 1827 of 1828. De laatste bewoners waren leden van de familie van Harrie van de Kerkhof. Leo Luttikhold kocht het pand in 2015 van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Hij wil het opknappen en er twee woningen in maken. Daarvoor is een uitbouw nodig aan de achterkant. Daarnaast moet er een bijgebouwtje komen met twee garages. Het ontwerp is van bouwkundig bureau Van Kuijlenburg.

Cementlaag
Luttikhold heeft voor de vergunning enorm veel overlegd met de plaatselijke monumentencommissie. Het ging onder meer over de vraag wat er moet gebeuren met de karakteristieke cementlaag aan de buitenkant en met de kelder en gang.
De monumentencommissie heeft inmiddels positief geadviseerd over de restauratie, splitsing en uitbreiding. Ze hebben als voorwaarden gesteld dat de cementlaag in oude glorie hersteld moet als blijkt dat het metselwerk eronder niet helemaal gaaf meer is. Ook moet het stoepje voor de voorgevel behouden blijven.

Parkeerplaatsen
Voor de werkzaamheden worden een paar parkeerplaatsen en een bijbehorende laadpaal voor elektrische auto’s verplaatst. Dit omdat Luttikhold anders niet op de parkeerplaatsen kan komen die op zijn eigen perceel moeten worden aangelegd. De kosten hiervoor worden door hem betaald, laat de gemeente weten.

Volledig scherm
Lindenlaan 47 in Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof bv
  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.