Anouk Spoorenberg ontvangt de heldenpenning van de burgemeester
Volledig scherm
Anouk Spoorenberg ontvangt de heldenpenning van de burgemeester © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Heldenpenning voor Anouk Spoorenberg (22) die vrouw uit brandend huis in Deurne redde

DEURNE - Anouk Spoorenberg, de Deurnese die eind mei een bewoonster uit haar brandende huis redde, ontving een bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds.

De 22-jarige Anouk Spoorenberg werd dinsdagavond gehuldigd met een heldenpenning in de collegezaal van het Deurnese gemeentehuis.

Niet alleen haar ouders, broer en zus zijn aanwezig, maar ook de geredde Carla Dekens en de aanvrager van de penning, Edso Sluijsmans. De achterbuurman van de familie Spoorenberg vond dat hij Anouks heldendaad niet zomaar voorbij kon laten gaan. „Ze doet er zelf heel nuchter over en denkt dat ieder ander hetzelfde had gedaan, maar dat is niet zo. Veel mensen stonden de brand te filmen met hun mobieltjes, Anouk dééd tenminste iets. En dat mag best gewaardeerd worden.”

„Ik vind niet dat ik iemands leven heb gered. Ik heb gewoon geholpen om Carla naar buiten te krijgen. Ze had niet in de gaten dat haar huis in brand stond.Ik heb net zo lang geklopt en geschreeuwd tot ze de deur open deed. Het is toch logisch dat je zo handelt?”

Lees alles in het ED van woensdag of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.