Sociaal Cultureel Centrum Den Draai
Volledig scherm
Sociaal Cultureel Centrum Den Draai

Jan en Anita van den Eijnden blijven toch beheerders Den Draai in Zeilberg

ZEILBERG - Jan en Anita van den Eijnden blijven toch de beheerders van sociaal-cultureel centrum Den Draai in Zeilberg.

De twee gaan wel minder uren draaien en treden toe tot het bestuur van de instelling. Vorige maand maakten de twee bekend dat ze per 1 mei 2017 zouden vertrekken. De reden was dat de verdiensten niet in verhouding staan tot de uren die ze maken.

De Van den Eijndens zijn op dit moment nog elke dag bezig met Den Draai. De bedoeling is dat ze binnenkort een paar dagen per week vrijaf hebben. De verenigingen die gebruikmaken van het sociaal-cultureel centrum moeten dan zelf een deel van het beheer op zich nemen.

Lees dinsdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.