Volledig scherm
© Thinkstock

Mogelijk bibliotheek en horeca in nieuw dorpshuis in Asten

ASTEN - In het nieuwe gemeenschapshuis van Asten is mogelijk plaats voor de bibliotheek, een horecapunt en zelfs zorgappartementen. Momenteel wordt de haalbaarheid van deze nieuwe plannen onderzocht door de stichtingen Beheer de Beiaard en Gemeenschapshuis Asten (De Klepel).

Zij gaan fuseren en willen één nieuw complex realiseren door het Heilig Hartklooster aan de Wilhelminastraat grondig te verbouwen en uit te breiden met een grote zaal. "Het is allemaal nog heel pril.

We hebben een eerste gesprek gehad met de bibliotheek, er is eventuele interesse. We zouden het zelf erg leuk vinden want in een gemeenschapshuis moeten mensen elkaar ontmoeten. In dat plaatje past de bibliotheek goed", vertelt René Martens van de Beiaard.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.