Volledig scherm

Na vijftien jaar lagere lasten in Asten

ASTEN - Hoe lang het exact geleden is weet wethouder Jac van Bussel niet meer, maar het moet minstens tien tot vijftien jaar zijn geweest.

Rond de millenniumwisseling werd voor het laatst een begroting in Asten gepresenteerd met lagere lokale lasten dan een jaar eerder. Van Bussel had vrijdagochtend eindelijk weer eens goed nieuws voor de inwoners: ze gaan het komend jaar 16,50 euro minder betalen. "Dit is de mooiste begroting van de afgelopen jaren. Voor het eerst sinds mensenheugenis gaan de lasten omlaag. Het stemt tot grote tevredenheid dat ik dat nog mag meemaken", zei een opgetogen Van Bussel.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.