Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

Omwonenden bandenbedrijf in Someren-Heide zijn 'slappe hap' beu

SOMEREN-HEIDE - Het terrein van bandenhandelaar Van den Hoogen in Someren-Heide wordt vooralsnog niet op slot gegooid door de gemeente Someren. Die wacht tot de rechtszaak van 9 februari met het nemen van maatregelen. Buurtbewoners zijn laaiend dat opnieuw geen navolging wordt gegeven aan een eerder gestelde deadline.

,,Al die maatregelen van de gemeente zijn slechts symbolische stappen. Telkens wordt gezegd dat ze proberen om ons vertrouwen weer terug te winnen maar ik zie geen concrete acties. Het is allemaal slappe hap", verwoordt Adrie van Vliet het gevoel van veel omwonenden.

Het gemeentebestuur vindt dat Van den Hoogen recycling weg moet uit Someren-Heide. Someren wil de grond van het bandenbedrijf voor 802.000 euro overnemen, onder voorwaarde dat het terrein vandaag leeg zou zijn. Hiertoe werd een besluit onder bestuursdwang genomen. Van den Hoogen wil dat tegengaan en vraagt nu aan de voorzieningenrechter om een uitspraak. Dat is een soort kort geding, maar dan op gebied van bestuursrecht.

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.