Met veel precisie zijn de pompoenen uitgesneden: hier een exemplaar met de beeltenis van Donald Trump.
Volledig scherm
Met veel precisie zijn de pompoenen uitgesneden: hier een exemplaar met de beeltenis van Donald Trump. © René Manders/fotomeulenhof

Papa holt pompoen dan maar even uit op de Pompoendagen in Asten

ASTEN - Pompoendagen in het Astense Klok en Peelmuseum staan garant voor Halloweensfeer. Met dank aan de tienduizenden oranje vruchten. En als de kinderen geen zin meer hebben, holt papa de pompoen wel even uit.

Met ongekende precisie zijn de pompoenen uitgehold. De animatiefiguren als Shrek en Super Mario zijn al indrukwekkend. Maar bij het herkennen van Elvis Presley en Donald Trump wordt pas duidelijk met wat voor enorme precisie de pompoenen zijn uitgehold. De oh's en ah's volgen elkaar in rap tempo op. Halloween in optima forma.

Voor het 26ste jaar achtereen kleurt het Klok en Peelmuseum in Asten tijdens de herfstvakantie een tikkeltje oranje en geel. Vooruit, ook een beetje groen. Overal op het buitenterrein liggen pompoenen in die kleuren. Ze hebben zo'n beetje elke denkbare vorm. De een is van broekzakformaat, de volgende is nauwelijks op te tillen. Er zijn er met een lange hals en gave huid, maar ook kleine dikkerds met wratten.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

Deurne e.o.