Prins Leon d’n 1e
Volledig scherm
Prins Leon d’n 1e

Peelpluimen kronen Leon Klerks tot prins

HELENAVEEN - Zaterdag 12 november, rond de klok van 10 was het zover. In een kunstatelier in Helenaveen staat op het podium een groot schilderij. In het kunstwerk stond de nieuwe heerser over het Peelpluimenrijk 2017, Prins Leon d’n 1e samen met zijn prinses Jenny.

Beiden zijn al jaren actief binnen de Peelpluimen.

De 33-jarige Leon Klerks is geboren en getogen in Helenaveen. Zijn prinses Jenny van Rijsewijk is 29 jaar en geboren in Deurne. Ze wonen sinds 2010 samen in Helenaveen en hebben samen twee zonen. Als ze geen carnaval vieren is Prins Leon vrachtwagenchauffeur. Prinses Jenny werkt al jaren als banketbakker. De lijfspreuk van Prins Leon d’n 1e en Prinses Jenny is helder. “Bier, baco, hossen en zweten, di wordt een Carnaval om nooit te vergeten!!”

Prinses Neeltje Oosterveen en prinses Nienke Janssen regeren in 2017 samen als prinsessenpaar over alle Peelpluimkes en Peelpluimerinnekes. Beide dames zijn 11 jaar en waren eerder al dansmarietje. Neeltje trad ooit op met haar band “The Golden Monkeys” tijdens het 55-jarig jubileum van de Peelpluimen. Haar vader Jan Bakker was zelf prins in 2004 en moeder Nelleke was in 1997 jeugdprinses. Hun lijfspreuk? “Prinses Nienke en Prinses Neeltje zijn binnen, de skonste carnaval kan beginnen!”

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.