Het waterspeeltoestel dat tot voor kort in het Zandbos in Deurne stond. In 2012 werd een kind onwel toen het daar water oppompte.
Volledig scherm
Het waterspeeltoestel dat tot voor kort in het Zandbos in Deurne stond. In 2012 werd een kind onwel toen het daar water oppompte.

Politieke vragen over risico's Brabants grondwater

DEURNE - De Statenfracties van GroenLinks en PvdA en de raadsfractie van Transparant Deurne willen meer informatie over de risico's van het Brabantse grondwater en de manier waarop het provincie-/gemeentebestuur met het onderwerp omgaan. Ze hebben schriftelijke vragen gesteld. Uit onderzoek van TNO bleek eind 2015 dat grondwater op een aantal plekken in Brabant hoge concentraties van het gas waterstofsulfide (H2S) bevat.

Als dat water wordt opgepompt, kan het gas vrijkomen en gezondheidsproblemen veroorzaken, onder meer aan ogen en luchtwegen.

Afgelopen donderdag werd tijdens een infoavond in Deurne duidelijk dat TNO en de GGD nog altijd niet op één lijn zitten. Dat is reden voor zorgen, aldus GroenLinks en de PvdA in Provinciale Staten en Transparant Deurne.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.