Ruim 200 ouderen uit Asten en Someren tijdelijk naar Bergeijk door lekkende waterleidingen

ASTEN/SOMEREN - De 86-jarige Leo Aarts verbaast zich er nog steeds hogelijk over. Hoe kan het toch dat waterleidingen in een zorgcomplex van amper tien jaar oud zo vaak lekken? Nu pakt pandeigenaar WoCom de problemen rigoureus aan: alle 221 appartementen in Sonnehove en De Lisse Asten krijgen nieuwe waterleiding. Met een tijdelijke verhuizing van de ouderen tot gevolg.

De Somerenaar vindt dat het nieuws over de grootscheepse werkzaamheden te lang 'angstvallig is verzwegen'. Op steeds meer plekken in beide zorgcentra waren problemen met de afvoerbuizen. 

Bewoners werden woensdag per brief geïnformeerd, gisteren kwam het persbericht naar buiten. Het werk in De Lisse duurt vier weken, in Sonnehove een week langer. Alle werkzaamheden moeten volgens een woordvoerster van zorginstelling Savant eind maart zijn afgerond. 

De meeste bewoners verblijven in de tussentijd op zorglocatie De Putse Hoeve in Bergeijk. 

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.