Tsigahannis ziet zijn gezin weer terug
Volledig scherm
Tsigahannis ziet zijn gezin weer terug © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Tsigahannis uit Neerkant heeft weer een gezin

NEERKANT - Neerkant, iets voor half zeven op vrijdagavond. Een rood bestelbusje stopt bij die woning met slingers in de tuin en welkomstposters achter de ramen. Tsigahannis Gebremeskel is weer thuis.

En vanaf nu is hij niet meer alleen. Nadat hij uit het busje is gestapt, volgen zijn vrouw en drie jonge kinderen. Het vriest inmiddels, maar Tsigahannis en zijn gezin voelen vooral warmte. Vrienden uit Deurne en Eindhoven zijn er. Tsigahannis, keurig in een pak, straalt aan alle kanten. Twee jaar geleden moest hij zijn vrouw en kinderen achterlaten. Het gezin ontvluchtte de dictatuur in Eritrea. Hij kwam in Nederland en kreeg een verblijfsvergunning, de anderen zaten in Ethiopië. Nu, op deze vrijdagavond, is het gezin herenigd.

Lees zaterdag het hele verhaal in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.