Volledig scherm
© Thinkstock

Vriendenkringen Deurne behouden ondersteuning

DEURNE - De vriendenkringen Deurne-Batouri en Deurne-Leszno kunnen blijven rekenen op subsidie van de gemeente. Over de hoogte van de bijdragen en de voorwaarden die eraan verbonden worden, moet nog worden gesproken.

Een en ander werd duidelijk tijdens een vergadering van de raadscommissie Bestuur.

De vriendschapsbanden met Batouri (Kameroen) en Leszno (Polen) bestaan sinds eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De twee organisaties stimuleren mondiale bewustwording. Aanvankelijk was de gemeente sturend, later gingen de vriendenkringen steeds meer zelf doen, met financiële hulp van de gemeente. Omdat de subsidie na 2017 afloopt, moet de Deurnese politiek besluiten hoe het verder moet.

Lees zaterdag meer in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Deurne e.o.