Volledig scherm
Een ree spoor.

Zoeken naar diersporen tijdens publiekswandeling Asten

ASTEN - IVN Asten-Someren leert deelnemers tijdens een wandeling rond de visvijvers bij Het Woold op zondag 12 februari meer over diverse diersporen.

De publieksexcursie duurt van 13.30 tot 15.30 uur en start bij het parkeerterrein van de golfbaan op Gezandebaan 46, deelname is gratis.

Via diersporen kunnen mensen informatie krijgen over wissels, toevluchtsoorden, gedrag en voedselkeuze van dieren. Tijdens de wandeling gaan deelnemers op zoek naar de diverse sporen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen dat onder andere loop- en vraatsporen van reeën en konijnen, knaagsporen van muizen, vossendrollen, holen en nesten en veren en prenten van vogels zijn. Extra info is te vinden op de website van IVN.

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.