Volledig scherm
© Thinkstock

Zonnepark krijgt groen licht van Deurne

DEURNE - De Vlaas in Deurne kan de komende dertig jaar gebruikt worden om duurzame energie op te wekken. De gemeente Deurne - eigenaar van de grond - en Energyport Peelland hebben daarover een overeenkomst getekend.

Daarnaast heeft Deurne de gemeentelijke bijdrage van 25.000 euro uitbetaald, laat een woordvoerder weten. Dat betekent dat de eerste schop voor het zonnepanelenpark in de St. Jozefparochie de grond in kan. Inwoners van Deurne die zonne-energie willen opwekken, kunnen deelnemen door mee te investeren in het zonnepark. Inmiddels zijn de eerste 500 panelen gereserveerd.

  1. Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    Buitengebied Asten en Someren krijgt op zijn vroegst begin 2018 glasvezel

    ASTEN/SOMEREN - Veel bewoners van het buitengebied in Asten en Someren moeten nog over de financiële drempel heen stappen. Alleen als 55 procent van de inwoners bereid is om eenmalig 1815 euro te betalen, komt daar glasvezel te liggen. De kabels worden hierna op zijn vroegst in het eerste kwartaal van volgend jaar aangelegd. Dat zegt aanbieder Mabib in aanloop naar een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni in restaurant Hoijse Hoeve in Someren.
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Deurne e.o.