Volledig scherm

Kleurrijk en sfeervol Zo gek nog nie Riethoven

RIETHOVEN - Vriendengroep De Vatvliegurz, waartoe Prins Marco d'n Urste behoort, bracht aan het einde van de zittingsavond de apotheose waar het Bremspoerse publiek naar uitkeek. Terwijl de prins al bijna teleurgesteld vanachter zijn tafel op het podium hoorde dat het laatste optreden was geweest, kwamen De Vatvliegurz met een vlammend optreden dat de zaal in vuur en vlam zette.

De zaal genoot van het enthousiasme van deze jongeren die de sfeer enorm vergrootten.

De avond startte met een optreden van Romy en Tim met hun lalaliederen. Daarna nam de prinsenfamilie Moonen bezit van het podium met allerlei familieverhalen over de prins.

Oudgedienden Jenneke en Renske berichtten over de post die de Bremspoersen in hun bus krijgen. Twee moslima (Karin en Marielle) waren geslaagd voor hun inburgeringscursus in Bremspoersengat. Huisorkest Nootgeval speelde sfeervolle carnavalsmuziek en de nieuwelingen Tim en Daan brachten als bandparodisten een leuke show als de Kluters. De showdansgroepen Extreme en X-Qlusive hadden prachtige dansen waarvoor de prins rechtop ging zitten. De Gangmaokerz waren als trio zeer succesvol met hun dans.

Volledig scherm
  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Kempen