De start van de actie “Winkelen? Pak de Fiets! in Best
Volledig scherm
De start van de actie “Winkelen? Pak de Fiets! in Best

Dagelijkse, kleine boodschappen kunnen in Best beter met de fiets gedaan worden

BEST - `Uit gemak en gewoonte pakken we vaak de auto. Jammer want dagelijkse, kleine boodschappen kunnen beter met de fiets gedaan worden`, vertelde wethouder Peet van de Loo ( D66, milieu en mobiliteit ) zaterdag tijdens de start van de actie “Winkelen? Pak de Fiets! “ op de weekmarkt in Best.

Bestse winkeliers hebben vanaf 17 september tot en met 29 oktober een poster voor hun raam hangen.

Koop je in de winkel en laat je bij het afrekenen je fietssleutel zien, dan krijg je een actiesticker en maak je kans op leuke prijzen. Wethouder Van de Loo merkte tijdens het uitdelen van de flyers dat mensen vaak zonder nadenken óf de fiets óf de auto pakken. `Meer fietsenrekken in het centrum stimuleert ook het gebruik van de fiets` . Na het bezoek aan de weekmarkt vertrok Van de Loo naar de fietswinkel in het Wilhelminadorp. Van maandag tot en met zaterdag ( en vaak ook op zondag ) is er een parkeerprobleem op het Wilhelminaplein.

Ook de parkeerplaatsen in het winkelcentrum Heivelden zijn vaak overvol.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.