De spelers die de theatershow over Sinterklaas gaan opvoeren in 't Tejaterke in Best. De meesten van hen zijn ook te zien in de serie 'Het Best(s)e Sinterklaasverhaal'.
Volledig scherm
De spelers die de theatershow over Sinterklaas gaan opvoeren in 't Tejaterke in Best. De meesten van hen zijn ook te zien in de serie 'Het Best(s)e Sinterklaasverhaal'. © Wim Jellema

De Sint is op avontuur in Best

BEST - Bestse amateurtoneelspelers, politie, winkeliers en zelfs burgemeester Anton van Aert werkten de afgelopen maanden mee aan de tv-serie 'Het Best(s)e Sinterklaasverhaal'. Best '6 december 2015. Sint Nicolaas en al zijn Pieten zijn weer naar Spanje vertrokken.

Allemaal?' Het zijn de eerste regels van de 15-delige tv-serie het Best(s)e Sinterklaasverhaal, dat sinds maandag om 18.00 uur op Omroep Best en vanaf dinsdag op Youtube te volgen is. Terwijl Sint in Spanje vakantie houdt, gebeuren in Nederland vreemde zaken. Als blijkt dat is ingebroken in een Bestse speelgoedwinkel vermoedt de politie dat Zwarte Pieten achter de diefstal zitten.

Het idee voor het Best(s)e Sinterklaasverhaal is begin dit jaar ontstaan. "Ben Pronk kwam bij mij met het voorstel een Sinterklaasfilm in Best te maken. Hij had het script van 180 pagina's al klaarliggen", zegt Peter Millenaar. Hij is samen met Vincent Knuever de initiatiefnemer van de serie, die zich grotendeels in Best afspeelt.

In navolging van de film komt er een Sinterklaasshow op zondag 27 november om 14.00 en 17.00 uur in 't Tejaterke in Best. Kaartjes à drie euro zijn te bestellen via www.sinterbest.nl

Lees meer in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.