Volledig scherm
© Politie

Dronken man rijdt tegen vangrail op A58: auto total loss

BEST - Een dronken man is in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.30 uur tegen een vangrail gereden op de A58 en reed daarbij de auto total loss. Getuigen meldden dat hij er na het ongeval te voet vandoor ging. Op basis van een signalement heeft de politie de man net even voor de afslag Best aangehouden. De bestuurder blies 530 UG/L (microgram per liter), dat is omgerekend ongeveer 1,17 promille.

De bestuurder van de auto zou de 'BOB' zijn, maar hij is tijdens het stappen zijn vrienden kwijtgeraakt. Uiteindelijk besloot hij toch maar om alcohol te gaan drinken en is daarna in de auto gestapt. Zo meldt de politie op Facebook.

Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© Politie
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.