Koetsritje door Best op Nationale Ouderendag
Volledig scherm
Koetsritje door Best op Nationale Ouderendag © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Een ritje met een koets door Best tijdens de Nationale Ouderendag

BEST - De 66-jarige Gemma Prinssen en haar man Piet (76 jaar) zagen vrijdag tijdens de Nationale Ouderendag in Best een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Om half elf stond koetsier Ben van de Ven met zijn “Kelderskoets” getrokken door twee paarden klaar bij de ingang van de Koetshuistuin in de Hoofdstraat van Best om samen met het echtpaar een rondrit door het buitengebied van Best te maken.

`Twee zussen van mij zijn veertig en vijftig jaar geleden met Amerikaanse mariniers getrouwd in Den Haag. Bij beide bruiloften zaten mijn zussen en hun mannen in een trouwkoets, getrokken door paarden. Dat trok natuurlijk veel bekijks en die gebeurtenis maakte zoveel indruk op me dat ik dat ook wel wilde', vertelt Gemma Prinssen terwijl ze naar de gereedstaande koets in de Koetshuistuin lopen. Door omstandigheden- Piet was weduwnaar met twee kinderen en de financiën lieten het niet toe- konden ze wel in Den Haag trouwen, maar het vervoer ging destijds met eigen auto`s.

Zie voor het hele verhaal het ED van zaterdag of de digitale krant.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.