Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Festival als bedankje voor vrijwilligers en mantelzorgers Best en Oirschot

REGIO - De stichting Welzijn Best Oirschot (WBO) houdt van maandag 7 tot en met vrijdag 11 november voor alle vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeenten Best en Oirschot het 'Goed voor elkaar' festival.

Tijdens het 5-daagse evenement, voorheen bekend als Vrijwilligersacademie, kunnen mensen onder meer deelnemen aan gratis workshops. De verschillende onderdelen zijn bedoeld als waardering, ondersteuning, stimulans en deskundigheidsbevordering. Het gaat om activiteiten als 'persoonlijke effectiviteit', mindfulness, yoga en fotografie. De bezigheden vinden plaats op diverse locaties binnen de beide gemeenten; een overzicht inclusief tijdschema is te vinden op de website van de stichting.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.