Festival-directeur Marcel Mingers.
Volledig scherm
Festival-directeur Marcel Mingers. © Eddy Jansen

Festival Extrema uit Eindhoven weg op Aquabest, toekomst onduidelijk

BEST/EINDHOVEN – Het festival Extrema vertrekt na 21 jaar op Aquabest. De beheerder van het recreatiecentrum bevestigt dat het aflopende contract niet wordt verlengd. “We hadden een langjarige overeenkomst die vorig jaar eindigde. Die overeenkomst is niet verlengd”, zegt Jochem van Pelt van Aquabest.

Inmiddels is de toekomst van het festival onzeker. Extrema, dat al 21 jaar lang jaarlijks in juli op Aquabest wordt georganiseerd, trok in de hoogtijdagen, zoals in 2010, ruim 65.000 bezoekers. Afgelopen jaar was het met nèt 20.000 bezoekers een dieptepunt. Tal van wereldberoemde dj’s traden op Extrema op: Swedish House Mafia, David Guetta, Carl Cox, Axwell en Steve Angelo waren enkelen van hen. Extrema maakte afgelopen zomer een duidelijke keuze voor techno- en electrohousemuziek. Met die keuze leek het festival op kleinere schaal toch een toekomst te hebben.

Einde
Op social media wordt inmiddels druk gespeculeerd over het einde van één van de oudste festivals van Nederland. Op de Facebook-pagina van Extrema staat een afbeelding van Aquabest met daarin het woord ‘fin?’, Frans voor einde. Alle oude posts zijn er verwijderd.

Verhuizen
​Op de website van Extrema staat een video met oude historische beelden van Extrema. Anonieme bronnen zeggen dat Extrema plannen heeft om te verhuizen naar recreatiecentrum De Bergen in Wanroij, om daar een meerdaags campingfestival te organiseren. Extrema-eigenaar Marcel Mingers organiseerde daar afgelopen zomer het alternatieve Mandala-festival. De Extrema-baas was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar.

Extrema Outdoor 2016.
Volledig scherm
Extrema Outdoor 2016. © Eddy Jansen
Volledig scherm
© Eddy Jansen
Volledig scherm
© Tom Valstar
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.