Jeugdraad in Best
Volledig scherm
Jeugdraad in Best © Bernt van der Heijden

Jeugdgemeenteraad doorstaat vuurdoop in Best

BEST - Met twee positieve besluiten in de tas heeft de jeugdgemeenteraad 2.0 van Best (in nieuwe samenstelling) de politieke vuurdoop gemakkelijk overleefd.

De raadsleden kregen van wethouder John Verheijen (van speelgoedtoestellen) de toezegging dat, bij vervanging van huidige buitenspeelmaterialen, de kinderen een belangrijke stem krijgen. Uiteraard vervangt de gemeente pas als de toestand daar om vraagt door bijvoorbeeld slijtage of breuk.

Tweede winstpunt: Het daguitstapje van de raad gaat komend jaar van Best naar den Bosch op 11 januari. Beide punten werden unaniem aangenomen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.