V.l.n.r. Roos de Groot, Chayenna Kerkhof (met haar zusje Thiavenna), burgemeester van Aert.
Volledig scherm
V.l.n.r. Roos de Groot, Chayenna Kerkhof (met haar zusje Thiavenna), burgemeester van Aert. © Bert Jansen

Jeugdlintje voor Chayenna Kerkhof en Roos de Groot uit Best

BEST - Chayenna Kerkhof (15) en Roos de Groot (14) kregen op de laatste kermisdag in Best bij een kermisattractie een jeugdlintje uitgereikt door de voorzitter van de Bestse jeugdraad, burgemeester Anton van Aert.

Hij werd daarbij geassisteerd door de jeugdraadsleden Fréderique Koppen, Sterre Robben en Remco van den Broek. Chayenna Kerkhof ontving het jeugdlintje omdat ze door haar heldhaftig optreden het leven van zichzelf en haar jonger zusje heeft gered tijdens een brand in hun woning. Roos de Groot ontving het jeugdlintje omdat zij veel doet voor haar broer en moeder, die chronisch ziek zijn. Daardoor komt veel huishoudelijk werk op haar schouders terecht. Dit is mantelzorg van de bovenste plank volgens de jury.

Het jeugdlintje werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. Het jeugdlintje is voor jongeren tussen de zes en achttien jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht. Het was een idee van de jeugdraad van Best. De inwoners van Best konden een voordracht doen die werd beoordeeld door een jury.

Lees voor het hele verhaal de papieren krant van woensdag of via de e-paper.