Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing in Best over 'werken aan toekomst met (ex)-gevangenen'

BEST - Jan Eerbeek geeft woensdag 12 oktober een lezing met als thema: 'werken aan toekomst met (ex)-gevangenen'. In zalencentrum Prinsenhof, op Hoofdstraat 43 in Best, begint hij zijn relaas om 20.00 uur.

Vanuit de wereld van (ex)-gevangenen vertelt Eerbeek over zijn werk met deze mensen. Hij is oud-gevangenispredikant van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij spreekt vanuit een lange ervaring in de gevangenis.

Eerbeek vertelt zijn verhaal aan de hand van concrete voorbeelden en belicht hoe het geloof daarin een rol kan spelen. Bezoekers kunnen vragen stellen. De toegangsprijs bedraagt 3 euro. Dat bedrag is aan de deur te voldoen.

Eerbeek is tevens oprichter van Exodus Nederland, een landelijk re-integratieprogramma voor ex-gedetineerden.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.