Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Mogelijke financiële reddingsboei voor Multicultureel Centrum ’t Tejaterke Best

BEST – Cultuurwethouder John Verheijen ( VVD ) gaat op korte termijn met het bestuur van stichting Abocuna rond de tafel zitten om te bekijken hoe de gemeente hulp kan bieden bij het wegwerken van een tekort van 170.000 euro dat is ontstaan bij de afbouw van het voormalige kerkje aan de Max de Bossustraat in Best.

Deze opdracht kreeg de wethouder mee tijdens de raadsvergadering maandagavond nadat een motie met die strekking, ondertekend door alle partijen, door het college werd overgenomen.

Levensvatbaarheid
''Ik ga niet overleggen met de gulle gever of de hypotheekverstrekker. Dat valt onder de verantwoording van het stichtingsbestuur en dat blijft zo. Ik wil advies geven hoe het tekort kan worden weggewerkt en enkele scenario`s daarvoor uitwerken'', vertelde de verantwoordelijke wethouder Verheijen na de korte schorsing die door het college was aangevraagd.

Tijdens het overleg met de stichting Abocuna (waarin twee toneelverenigingen, de IVN, harmonie en buurtvereniging zijn vertegenwoordigd) wordt behalve het exploitatieoverzicht ook de levensvatbaarheid op langere termijn (en de geschatte bijdrage aan subsidies) door beide partijen opnieuw beoordeeld. De bedoeling is dat tijdens de raadsvergadering van 30 mei een aantal mogelijke (exploitatie-) en financieringsscenario`s met de voor- en nadelen aan de raad worden voorgelegd.

Het hele verhaal leest u woensdag in het ED.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Best e.o.