Volledig scherm
© Thinkstock

Norbertijn geeft lezing in Best over veranderende kerkgemeenschappen

BEST - Norbertijn Denis Hendrickx vertelt woensdag 11 januari over de veranderingen die de voorbije decennia plaatsvonden in diverse kerkgemeenschappen. Hendrickx heeft 25 jaar ervaring in het parochiepastoraat in de Norbertijnenparochie in Tilburg.

Het kerkelijke leven werd volgens hem van het centrum naar de randen van het dagelijkse samenleven verdreven. Er is een grote veelvormigheid gegroeid. Hendrickx geeft zijn visie op de veranderingen. Na de voordracht, die plaatsvindt in zalencentrum Prinsenhof, bestaat de gelegenheid om vragen te stellen.

De toegang tot Hoofdstraat 41 in Best bedraagt 3 euro. De lezing begint om 20.00 uur.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.