Volledig scherm
© Bert Jansen

Politie staakt zoektocht naar vermiste Marc de Bonte in gemaal Best; geen sporen gevonden

BEST- De politie heeft het zoeken naar de vermiste Marc de Bonte in een put in het gemaal op het Europaplein in Best zaterdag gestaakt nadat er niets gevonden werd.

De put werd deels leeggepompt en er is een duiker in geweest, maar er werden geen sporen gevonden. Aanleiding van de zoektocht was een tip van een paragnost, die door de familie van de vermiste kickbokser was ingeschakeld.

De paragnost had de familie getipt over een plek met water. De familie stuitte met behulp van kaarten van het Waterschap en de gemeente Best op het gemaal aan het Europaplein. Dat werd vrijdagmiddag doorgegeven aan de politie. Mede omdat bleek dat een van van de luiken niet goed afgesloten was, werd besloten voor de zekerheid onderzoek te doen.

Het gemaal aan het Europaplein ligt op een steenworp afstand van de plek waar zondagmiddag 6 november de auto van de bokser gevonden werd. De Bonte is sinds die tijd vermist, toen hij spoorloos verdween na een personeelsfeestje in Bladel. Hij reed naar een vriend in Turnhout en zou daarna naar z'n vriendin in Best gaan. Hij stuurde haar om 00.50 uur nog een appje. Maar de Belgische kickbokser is niet meer gezien.

Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.