Volledig scherm
© RGBStock

Raad aan zet bij keuze woningbouw Molenstraat in Best

BEST – De raad moet, middels een motie, tijdens de komende raadsvergadering wethouder Marc van Schuppen( Best Open) de opdracht geven welke type woningen er gebouwd zullen worden in de Molenstraat in Best.

Tijdens de raadsavond afgelopen maandag legde de wethouder de twee mogelijke scenario's voor aan de aanwezige raadsleden. "Bij het bouwen van elf woningen in de vrije sector is de grondopbrengst 800.000 euro. Dit bedrag is afgesproken wanneer we in zee gaan met de ontwikkelaar Van Wanrooij, die in opdracht van de gemeente dit heeft onderzocht en bereid is dit plan te realiseren. Wanneer de raad kiest voor de bouw van 36 appartementen in de sociale ( huur) sector, moeten we rekening houden met een verlies van ruim 400.000 euro."

Het college geeft de voorkeur aan de bouw van elf woningen in de vrije sector. Wanneer de raad toch blijft vasthouden aan de bouw van sociale woningen in de Molenstraat , zal Van Schuppen echter niet dwars gaan liggen en dit scenario verder uitwerken. De raad is nu aan zet.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Best e.o.