Volledig scherm
Tiny en Theo Thijssen.

Tiny (87) en Theo (87) Thijssen uit Best zijn 60 jaar getrouwd

BEST - Tiny en Theo Thijssen uit Best trouwden op 13 september 1956. Ze kregen samen vier kinderen en zes kleinkinderen.

Tiny en Theo woonden in Broekhuizenvorst ongeveer 200 meter van elkaar en hadden dezelfde vriendenkring. “In een klein dorp heb je weinig te kiezen en Tiny stond me wel aan” , vertelt Theo lachend. "Mijn vrouw begon als zestienjarige als administratieve kracht bij de bekende bierbrouwerij Hertog Jan in Arcen. Tijdens de koffiepauze werd bier in plaats van koffie gedronken." Volgens het echtpaar is dat de reden dat Tiny nog steeds – met mate- graag een biertje drinkt.

In 1959 kwam het echtpaar in Best wonen, omdat Theo daar directeur gemeentewerken werd.

"Bij pensionering in 1990 van Theo vertelde men dat nu de laatste meneer het gemeentehuis verliet. Nu wordt iedereen met de voornaam aangesproken`, vertelt de voormalige directeur. Het echtpaar ging tot vijf jaar geleden regelmatig op stap met de caravan en nu zijn treinreizen en steden bezoeken een grote passie.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Best e.o.