Marc de Bonte
Volledig scherm
Marc de Bonte © Politie Nederland

Uitvaart Marc de Bonte in Turnhout zeer druk bezocht

TURNHOUT - Het crematorium in Turnhout was zaterdagmiddag te klein om iedereen een plaatsje te geven die afscheid wilde nemen van Marc de Bonte. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. De kickbokser werd vorige week dood gevonden in het Wilhelminakanaal in Oirschot nadat hij drie weken vermist was geweest.

De familie van Marc de Bonte en van zijn vriendin Marly en zijn vrienden zaten drie weken in onzekerheid. Er werd met man en macht naar hem gezocht. Daar werd tijdens de uitvaart niet bij stil gestaan, wel bij de klap toen De Bonte uiteindelijk dood werd teruggevonden.

Zijn vriendin Marly beschreef hoe ze in 2015 voor hem viel en zijn vrienden vertelden verhalen over de fratsen die de kickbokser uithaalde.

Schipper
De 26-jarige De Bonte uit het Belgische Kasterlee ging zaterdag 5 november, rond middernacht, vanuit Turnhout op weg naar zijn vriendin in Best. Hij kwam daar echter nooit aan. Zijn auto werd op 6 november teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Op 24 november werd zijn lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal aan de Heikantweg in Oirschot. Dit na een melding van een schipper.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.