Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Voortbestaan Tejaterke Best hangt aan een zijden draadje

BEST - De discussie over het nieuwe Tejaterke in Best en het financieringstekort van 175.000 euro dreigt de grootste soap te worden die de laatste jaren in Best is opgevoerd.

Het onderwerp maandagavond tijdens de raadsvergadering in Best was het al dan niet verstrekken van een subsidie, een lening of een combinatie van subsidie met lening voor de stichting Abocuna. Dit zodat het bestuur van de stichting hun openstaande rekeningen kan betalen.

Het college wil een tienjarige geldlening verstrekken van 175.000 euro ter dekking van het financieringstekort als gevolg van de uitbreiding, verbouwing en inrichting van het Tejaterke .Er kon geen besluit genomen worden over dit voorstel omdat door de raad drie tegenvoorstellen werden ingediend.

Het voorstel van de PvdA – een 20-jarige geldlening van 75.000 euro en een eenmalige subsidie van 100.000 euro – zorgde er, met tien stemmen voor en tien stemmen tegen, voor dat er geen beslissing genomen kon worden. In dit geval staken de stemmen bij het amendement van de PvdA, zodat het onderwerp in september, na het reces weer op de agenda geplaatst wordt, vertelde burgemeester Anton van Aert tijdens de emotionele vergadering.

"Dit is de grootste klucht die ik ooit gezien heb", verwoordde Peter Adriaanse en Jan van de Meulengraaf de gevoelens van de stichting Abocuna. "Wij moeten nu tegen onze geldschieters vertellen dat we de rekeningen niet kunnen betalen. Met het risico dat de deuren van het Tejaterke definitief gesloten worden", vertelden de twee bestuursleden geëmotioneerd na afloop.

Lees het hele verhaal in het ED van woensdag of in de digitale krant.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Best e.o.