Focaliber
Volledig scherm
Focaliber

Vrouwenensemble Focaliber zingt in Best

BEST - Vocaal ensemble Focaliber treedt zaterdag 10 december op in de Lidwinakerk. De groep, bestaande uit negen vrouwen, zingt muziek uit verschillende stijlperioden.

Focaliber brengt onder andere liederen als Ceremony of Carols van Benjamin Britten en Piae Cantiones in Nativitate van Jaakko Mäntyjärvi ten gehore. Het vrouwenensemble wordt begeleid door dirigent Patrick Pranger, Janneke van der Lugt (harp) en Piet Zuidhof (piano). Het concert op Raadhuisstraat 209 begint om 19.30 uur en de entree is gratis. Bij de uitgang is er een collecte.

Focaliber is voortgekomen uit kinder- en jeugdkoor Rejoice uit Roden en bestaat ruim 13 jaar. Begin 2016 is het ensemble van Groningen naar Amersfoort verhuisd.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.