Volledig scherm
© Getty

Man levensgevaarlijk gewond door terugkaatsende kogel van gordeldier

Een man uit de Amerikaanse plaats Marietta (Texas) is levensgevaarlijk gewond geraakt, toen een kogel die hij had afgevuurd via het keiharde pantser van een gordeldier terugkaatste in zijn gezicht. Het slachtoffer moest per traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis  worden gebracht. Daar moest zijn kaak worden gehecht.

Volgens de politie, zo melden Amerikaanse media, zag de man gisterochtend in zijn achtertuin een flink uit de kluiten gewassen armadillo (gordeldier) lopen. Vermoedelijk was het prehistorisch ogende dier, dat op de rug verbeende huidschilden heeft, op zoek naar eieren of vruchten. De man pakte zijn pistool en probeerde het dier met drie kogels te doden. Maar een van de kogels ketste af op het ondoordringbare pantser en raakte vervolgens de man. Korte tijd later werd het hevig bloedende slachtoffer door zijn vrouw aangetroffen in de tuin. 

De dienstdoende sheriff heeft verklaard dat de onbekende man het inmiddels weer goed maakt. Hoe het met gordeldier gaat is onbekend. Het beest zou na de schietpartij in de struiken zijn verdwenen en is sindsdien spoorloos. 

  1. Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht
    foto's

    Make-upartieste schildert bizarre optische illusies op eigen gezicht

    De Kroatische make-up- en bodypaintspecialiste Ines Kus heeft zich gespecialiseerd in optische visagie-illusies. Innanai, zoals ze zichzelf noemt, heeft inmiddels bijna 50.000 volgers op Instagram waar ze haar imposante vormen van geschilderd gezichtsbedrog etaleert. Volgens Kus doet ze soms bijna een halve dag over een veelal ingewikkelde metamorfose. Het resultaat is in de meeste gevallen verbazingwekkend. Eén van haar creaties: een extreem verdraaid hoofd. De artieste stelt dat alles wat ze post honderd procent echt is. ,,Er komt dus geen fotobewerking aan te pas.''