Volledig scherm
© Thinkstock

Pintewipper Johan van de Ven koninklijk onderscheiden

HAPERT - Voorzitter Johan van de Ven (55) van carnavalsvereniging De Pintewippers uit Hapert is zaterdag 19 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van de Ven kreeg de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Wim van der Linden tijdens de afsluiting van het jubileumjaar van De Pintewippers in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert.

Van de Ven, werkzaam als afdelingshoofd Bedrijfsadministratie en -analyse bij de gemeente Eindhoven, kreeg de onderscheiding voor zijn vele en langdurige vrijwilligerswerk. Hij is sinds 1992 betrokken bij De Pintewippers als vrijwilliger en bestuurslid. Sinds 2000 is hij voorzitter van de carnavalsvereniging.

Verder is Van de Ven al jarenlang voorzitter van de Stichting Boerenmert en van de Vrije Hapertse Partij (VHP). Ook is hij sinds 2011 secretaris van het Georganiseerd Burger Overleg Hapert.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen