Cv de Rookworsten.
Volledig scherm
Cv de Rookworsten.

Prinsen- en prinsessenbal van cv De Rookworsten in Hapert

HAPERT - De negentiende prins van carnavalsvereniging De Rookworsten wordt zaterdag 14 januari bekendgemaakt. In café 't Huukske begint het prinsen- en prinsessenbal om 20.30 uur.

De nieuwe mannelijke en vrouwelijke Raad van Elf wordt op passende wijze geïnstalleerd. Vorig jaar was Guantanamo Jay (Jeroen Tijssen) prins en Rebel Marie (Marieke Wouters) prinses. Zij worden tijdens de feestavond opgenomen in het bestand van oud-prinsen en oud-prinsessen.

Op Kerkstraat 76 wordt tevens de vijftiende carnavalsman- of vrouw van Hapert onderscheiden, beter bekend als het 'Carnavaleske geweten van Hapert'.

DJ Arie van der Pol zorgt voor de muziek. De toegang is gratis.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen