Sinterklaas
Volledig scherm
Sinterklaas © Ivonne Wierink

Sinterklaas reist af naar Bladel

BLADEL - Sint en zijn Pieten reizen zaterdag 12 november af naar het Burgemeester van Houdtplein in Bladel. Om 14.30 uur arriveren zij daar.

Locoburgemeester Wim van der Linden ontvangt het gezelschap. De Wendbend van Harmonie 'Union verzorgt de livemuziek. Tegen de klok van 15.00 uur begint de optocht door de Bladelse straten. Van het Burgemeester van Houdtplein gaat de goedheiligman via de Sniederslaan naar de Markt. Hij komt om 15.15 uur aan bij Feesttempel Ambiani, aan de Europalaan.

In verband met de verwachte drukte worden de kinderen bij de Ambiani in twee groepen gesplitst. Entreekaartjes zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkel Intertoys, op Sniederslaan 33. Alle verdere informatie is hier te vinden.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen