Volledig scherm
© Irene Wouters/fotomeulenhof

Sluiting zwembad De Smagtenbocht in Bladel dreigt

BLADEL - De toekomst van zwembad De Smagtenbocht in Bladel is uiterst onzeker.

Dat bleek maandag tijdens de commissievergadering Grondgebied, waar de ontwikkeling van Egyptische Poort werd besproken. Onderdeel van het raadsvoorstel was het verzoek van de eigenaren van De Smagtenbocht aan de gemeente Bladel om op korte termijn minimaal 350.000 euro beschikbaar te stellen voor achterstallig onderhoud aan het zwembad.

De meeste fracties waren glashelder in hun standpunt: het zwembad is een particuliere onderneming. "Er is jarenlang geen geld gereserveerd voor onderhoud en dan mag de gemeente het aan het eind van de rit oplossen", verwoordde VVD'er John Adams afkeurend wat veel andere fracties ook uitspraken. Bovendien zou steun ongewild een precedent kunnen scheppen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen