Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlichtingsbijeenkomst in Netersel over patiëntenrecht

NETERSEL - Een medewerker van de GGD gaat op dinsdag 8 november in gemeenschapshuis De Poel uitvoerig in op de rechten van de patiënt.

Tijdens de bijeenkomst in het gemeenschapshuis op De Hoeve 2 krijgen bezoekers vanaf 14.00 uur meer te horen over ieders recht op informatie, toestemming, inzage in het medisch dossier en het recht op privacy. De organisatie van de gratis bij te wonen lezing is in handen van KBO Netersel in samenwerking met Stichting Steunfonds Gezondheidszorg Kempenland. Meer info is te vinden op de website van reanimatie De Kempen.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen